22 feb
Geschreven door Hilke de Vries, Lonneke van Megen en Sandra Braat

Blog: Een team met een missie

Sinds 2005 werken wij samen met Amref Flying Doctors in een constructieve en inspirerende samenwerking met als uitgangspunt: werken vanuit onze beider kracht. Ons partnership krijgt dit jaar een verdiepingsverslag door het verzoek dat wij kregen in 2016 of wij een actieve bijdrage kunnen  leveren aan een evenement georganiseerd door Amref, de Africa Health Agenda International Conference (AHAIC) in Nairobi (7 – 9 maart 2017). De conferentie bestaan uit drie onderdelen met als hoofdthema: Towards a healthier Africa, People, Systems & Innovations. 

Voor de RAI natuurlijk een prachtige gelegenheid om onze kennis en expertise op congresgebied in te zetten en een proactieve bijdrage te leveren aan de groei en verbetering van het evenement. Via RAICom werd de oproep geplaatst en na een nauwkeurige selectieprocedure onder de opgegeven collega’s zijn drie collega’s geselecteerd die over twee weken naar Nairobi gaan. Dit zijn: Hilke de Vries, Lonneke van Megen en Sandra Braat. 

Het team licht toe: “Voor de editie van 2017 ondersteunen wij nu in het aanlooptraject in de communicatie over het congres naar verschillende (buitenlandse) media, zetten onze operationele kennis in en ondersteunen wij de organisatie waar nodig, vragen we feedback van deelnemers en sponsoren om na afloop een advies te geven voor de volgende editie. Ook gaan we de mogelijkheid bekijken om de commerciële samenwerking verder uit te breiden. RAI Amsterdam heeft nog weinig voet aan de grond in Afrika, terwijl 7 Afrikaanse landen in de top 10 van snelst groeiende economieën staan. Ook wordt de mogelijkheid bekeken of er een platform gecreëerd kan worden tussen de verschillende partners van AMREF, niet alleen in Nederland maar ook wereldwijd”.

Wat is er mooier dan iets wat energie geeft en wat we dagelijks met plezier doen, te kunnen inzetten voor nog mooiere resultaten, dat is wat we gaan doen met Amref Flying Doctors. Wij zijn trots om hieraan ons steentje bij te mogen dragen en de passie voor ons dagelijks werk in te zetten voor een betere gezondheid in Afrika.

RAI Amsterdam is een zakelijke partner van Amref Flying Doctors sinds 2005.