AMREF Flying Doctors krijgt 1,7 miljoen euro  van Postcode Loterij om vroedvrouwen en verpleegkundigen in Afrika op te leiden via de mobiele telefoon.
5 okt

AMREF Flying Doctors ontvangt € 1,7 miljoen van Postcode Loterij

AMREF Flying Doctors krijgt € 1,7 miljoen van de Nationale Postcode Loterij om vroedvrouwen en verpleegkundigen in Afrika op te leiden via de mobiele telefoon. Tijdens het Goed Geld Gala in Amsterdam ontving Jacqueline Lampe, directeur van AMREF Flying Doctors, tevens de cheque voor de jaarlijkse bijdrage van € 900.000.

In veel Afrikaanse landen is een nijpend tekort aan goed opgeleid personeel. Een belangrijke oorzaak is dat er te weinig capaciteit is bij onderwijsinstellingen. Het voorstel van AMREF en Rutgers WPF om samen een M-Learning-programma voor 7.000 vroedvrouwen en verpleegkundigen in Afrika te ontwikkelen werd gehonoreerd met het bedrag van € 1,7 miljoen.

Het programma biedt verpleegkundigen en verloskundigen in Kenia, Oeganda en Tanzania de gelegenheid om zich via hun mobiele telefoon professioneel te ontwikkelen en hun medische kennis up-to-date te houden. “Negen jaar geleden kregen we een vliegtuig van de Nationale Postcode Loterij. AMREF Flying Doctors blijft uiteraard innoveren en daarom gebruiken we nu ook de mobiele telefoon om afstanden in Afrika te overbruggen,” aldus Jacqueline Lampe.

Recordbedrag voor goede doelen

De Nationale Postcode Loterij keert dit jaar een recordbedrag van € 284 miljoen uit aan 85 goede-doelenorganisaties. Dit maakte de grootste goede-doelenloterij van Nederland bekend tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in het Rijksmuseum in Amsterdam. Dankzij de 2,5 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij kunnen ngo's hun belangrijke werk voortzetten en nieuwe projecten starten. De helft van ieder lot van de Postcode Loterij gaat rechtstreeks naar goede doelen op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, mensenrechten, natuurbescherming, milieu en sociale cohesie in Nederland. Lees meer over de verdeling van het prijzengeld op de website van de Nationale Postcode Loterij.