Amref Flying Doctors zorgt er in Afrika voor dat kinderen gezond worden én blijven. In Nederland vertellen we hoe we dat doen. Dus ook aan jou!

Voor kinderen

Amref Flying Doctors zorgt er in Afrika voor dat kinderen en volwassenen gezond worden én blijven.

Waarom?

In veel Afrikaanse landen zijn er te weinig dokters en verplegers. Ook zijn er vaak niet genoeg ziekenhuizen. Als kinderen en hun ouders ziek worden, is dat dus heel vervelend. Ook weten mensen vaak niet dat ze zelf dingen kunnen doen om niet ziek te worden. Water drinken dat schoon en helder is, bijvoorbeeld.

Hoe?

Amref helpt. Door dokters, verplegers en verpleegsters op te leiden. Door te zorgen dat er kleine ziekenhuizen opengaan. En ook door mensen te vertellen wat ze zelf kunnen doen om gezond te blijven. Bovendien brengen we dokters met vliegtuigen naar zieke mensen in verre gebieden, waar anders niemand zou kunnen komen.

Organiseer zelf een actie

Wil je Amref helpen? Dan kun je zelf een actie organiseren. Bijvoorbeeld lege flessen inzamelen en inleveren bij de supermarkt. Of cakejes bakken. Het geld kun je naar Amref Flying Doctors sturen, dan gebruiken wij het om kinderen en hun ouders in Afrika te helpen. Hier kun je jouw eigen actie starten en tips vinden. Meer tips nodig? Dan kun je ons mailen.