Wandelen voor Water van Amref Flying Doctors is een jaarlijkse sponsortocht voor kinderen van basisscholen groep 7 en 8.

Wandelen voor water

Wil je helpen om de mensen in Afrika gezonder te maken? Doe dan mee met Wandelen voor Water!

6 kilometer met 6 liter water

Of je kunt met je klas meedoen met Wandelen voor Water. Wandelen voor Water is een actie die we samen met een aantal andere organisaties elk jaar op heel veel scholen in Nederland houden. De hele klas loopt dan samen zes kilometer met zes liter water in een rugzakje. Daarmee zamelen kinderen met elkaar geld in voor schoon drinkwater in Afrika. Elke opgehaalde euro wordt door Aqua for All, de co-financier van Wandelen voor Water, verhoogd met 80 cent. 

Goed drinkwater is belangrijk, want van vies water word je ziek. En als je ziek bent, kun je niet naar school. Dat lijkt misschien leuk, maar dat is het natuurlijk niet. Want als je niet naar school kunt, kun je later ook geen goede baan krijgen.

Meedoen met de hele klas

Jullie doen toch zeker ook mee? Vraag het maar aan je juf of meester. Wandelen voor Water wordt elk jaar gehouden in de week van 22 maart. Lees meer over Wandelen voor Water. Je kunt ons ook een mail sturen.