Allen & Overy

Amref Flying Doctors was van 2014 tot en met 2016 de wereldwijde MVO-partner van Allen & Overy. 

Het tweejarige partnerschap tussen het internationale advocatenkantoor Allen & Overy en Amref Flying Doctors is met een prachtig resultaat afgesloten. Met deze samenwerking heeft Amref Flying Doctors twee projecten in Tanzania volledig kunnen financieren, waarmee we maar liefst 170.000 jonge mensen in het armste gebied van Tanzania een gezonde toekomst geven.

Door een gezamenlijke krachtinspanning vanuit maar liefst 40 Allen & Overy-kantoren is er twee miljoen euro aan donaties en pro bono werk opgehaald. Aldus Allen & Overy: ‘This made the Amref Health Africa partnership our most successful yet’. Een geweldig resultaat, waar we alle medewerkers van Allen & Overy enorm voor willen bedanken! 

Tienerzwangerschappen

Tanzania heeft een van de hoogste percentages tienerzwangerschappen ter wereld. Daarom focusten we ons in het Handeni- en Meatu-district op het geven van seksuele voorlichting op basisscholen en het bespreekbaar maken van schadelijke, culturele gebruiken (waaronder meisjesbesnijdenis). En deze aanpak werkt. Zo daalde op een school in Zuid-Tanzania het aantal ongewenste tienerzwangerschappen in één jaar tijd van 257 naar 10.  

Samenwerken met bedrijven

Om onze doelstelling ‘een betere gezondheid in Afrika’ te behalen, werkt Amref Flying Doctors op verschillende manieren samen met bedrijven. Veel bedrijven zoeken immers naar manieren om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Medewerkers van organisaties die maatschappelijk betrokken ondernemen, beoordelen de organisatie veelal positiever en voelen zich meer betrokken. Daarnaast is gebleken dat bedrijven met hogere maatschappelijke prestaties aantrekkelijker zijn voor toekomstige medewerkers en het de reputatie van het bedrijf versterkt. Meer weten?