De Business club van Amref Flying Doctors is een vernieuwend concept. In deze club ontmoeten leiders uit de Nederlandse zakenwereld elkaar.

Amref Business Club

In 2012 is op initiatief van Herman van Hemsbergen (Hoofddirectie VvAA) en Hans Janssen (CFO Mediq) de Amref Business Club opgericht. In deze club ontmoeten leiders uit de Nederlandse zakenwereld elkaar, wat een unieke concentratie van de beste kennis, expertise en leiderschapskwaliteiten oplevert. Dat biedt voor zowel de leden als voor Amref Flying Doctors vele kansen die ten volle worden benut en daarmee maken de leden daadwerkelijk een verschil voor de gezondheid in Afrika.

De leden van de Business Club maken deel uit van een waardevol en inspirerend netwerk, waarin u met gelijkgestemden uit de top van het Nederlandse bedrijfsleven relevante vraagstukken aanpakken. Daarnaast krijgen honderdduizenden vrouwen en kinderen in Afrika dankzij de samenwerking tussen u en Amref een beter leven.

Waarom lid worden van de Amref Business Club?

De Business Club biedt een combinatie van waardevolle elementen, zoals:

1. U ontmoet gelijkgestemden, wisselt ideeën uit en zet gezamenlijk uw kwaliteiten in voor strategische innovatie van het werk van Amref.

2. U krijgt een unieke ingang in Afrika. Een aantal voorbeelden:

  •  de mogelijkheid om de impact en uitdagingen van Amref’s werk persoonlijk te ervaren. Samen met andere Business Club-leden kunt u Amref-programma’s in Afrika bezoeken.
  • Amref Flying Doctors, de belangrijkste gezondheidsorganisatie in Afrika, biedt u en uw organisatie toegang tot een schat aan kennis en ervaring op het gebied van gezondheid in Afrika;
  • Amref heeft een indrukwekkend netwerk. Het bereik en de invloed van de organisatie strekken zich uit van de allerarmsten tot dorpsoudsten, en van gezondheidsprofessionals tot nationale overheden en internationale organisaties.

Wat houdt het lidmaatschap in?

  • U bent minimaal drie jaar lid;
  • U ontmoet elkaar tenminste twee keer per jaar. In inspirerende sessies brainstormt u met andere leden van de Business Club over diverse onderwerpen, soms in aanwezigheid van bijzondere gastsprekers;
  • Het gaat om ú en úw kwaliteiten, dus u verbindt zich om daadwerkelijk persoonlijk bij deze bijeenkomsten aanwezig te zijn;
  • U draagt via uw eigen netwerk of uw bedrijf minimaal € 7.500 per jaar bij. Deze fondsen komen rechtstreeks ten goede aan het programma van Amref in Samburu, Kenia. Hiervan profiteren ca. 45.000 vrouwen en 25.000 jonge kinderen.