Heineken en Amref Flying Doctors: Partners in training.

Heineken

Sinds 2014 werken wij samen met de internationale brouwerij Heineken aan het bijscholen van hun medisch personeel in Afrika op het gebied van spoedeisende zorg. Heineken heeft voor Amref gekozen als trainingspartner door onze professionele aanpak en ruime ervaring in training en opleiding in Afrika.

Up-to-date medische vaardigheden

Heineken is momenteel actief in 15 Afrikaanse landen met een uitgebreid netwerk van brouwerijen en frisdrankfabrieken. De brouwerij is vastbesloten om te voorzien in de gezondheid van zijn werknemers en wil gezondheidszorg aanbieden op plekken waar dit niet of onvoldoende aanwezig is. Heinekens focus ligt op spoedeisende hulp, maar gezondheid op de werkvloer kan in een later stadium ook onderdeel worden van de training. De eerste fase van het partnerschap, die startte in 2014, omvatte op maat gemaakte training modules voor spoedeisende hulp voor gezondheidspersoneel. Het doel was om ervoor te zorgen dat medisch personeel van Heineken up-to-date vaardigheden ontwikkelde om met noodsituaties om te gaan. De training werd aangeboden in het Amref International Training Centre in Nairobi, Kenia. “Onze medische staf waardeerde de professionele kwaliteit en de inspirerende medische leersituatie binnen de Emergency Training ontzettend,” aldus Herbert Schilthuis, Director Global Health Affairs Heineken.

Gewaardeerde partner

Heineken koos Amref als partner door ruime ervaring en kennis over het opleiden van medisch personeel. Jaarlijks leiden wij meer dan 10.000 gezondheidsprofessionals op in Sub-Sahara Afrika. Het Amref International Training Centre speelt een cruciale rol bij het trainen van gezondheidspersoneel op gemeenschapsniveau. Bovendien heeft het centrum zowel internationale als nationale erkenning voor het geven van trainingen op gebied van spoedeisende hulp. Dit geeft Heineken het vertrouwen dat Amref het beste past bij de pogingen om kwalitatief goede gezondheidszorg te bieden aan de werknemers.