Internationale samenwerkingen

Ook wereldwijd heeft Amref met vele bedrijven een mooie samenwerking opgebouwd. Zo werkten wij o.a. samen met GlaxoSmithKline (GSK), Barclays en Accenture

GlaxoSmithKline

Amref en GSK hebben meer dan 20 jaar samen gewerkt aan enkele van Afrika's meest hardnekkige gezondheidskwesties, zoals HIV, malaria en door water overgebrachte ziektes. Recent heeft GSK Amref-projecten in Kenia en Oeganda ondersteund die gericht waren op het bevorderen van milieuhygiëne, betere sanitaire voorzieningen en hygiëne in gemeenschappen in de stad en op het platteland. Het zijn vooral kinderen die lijden aan ziektes die voorkomen kunnen worden en zij zijn het meest kwetsbaar wat andere gezondheidskwesties betreft. Samen met GSK is een levensreddend schoolprogramma ontwikkeld: Personal Hygiene And Sanitation Education (PHASE - voorlichting over persoonlijke hygiëne en sanitatie). Hierbij vormen kinderen de kern van de interventie, als echte agent of change.

Barclays

De internationale financiële dienstverlener Baclays sloot zich in 2007 aan bij de toonaangevende Britse krant 'the Guardian' om samen te werken met Amref in het uitvoeren van het baanbrekende project 'It starts with a village'. Het doel van dit project was betere gezondheids- en schoolvoorzieningen, betere water-, sanitatie- en hygiënepraktijken en duurzame economische ontwikkeling in het district Katine in oost-Oeganda. Amref werkte rechtstreeks met de mensen in de regio en de Guardian bracht op papier en online verslag uit van de vorderingen en zamelde geld in bij lezers. Barclays heeft o.a. aan dit project bijgedragen door zijn expertise over financiële systemen te delen en een eerste donatie te doen van £500 000 en vervolgens nog £1.25 miljoen tijdens de daarop volgende vier jaar, gelijk aan de giften van Guardian-lezers.

Accenture

De traditionele leermethode in de klas beperkte de Keniaanse overheid zodanig dat het slechts 100 verpleegkundigen per jaar kon opleiden. Er was nood aan een revolutionaire aanpak om de benodigde opleidingscapaciteit te verhogen. Amref en Accenture vormden een team met het Nursing Council of Kenya om een eLearning systeem te ontwikkelen waardoor verpleegkundigen snel en tegen een fractie van de kosten van de traditionele methode kunnen worden opgeleid. Accenture hielp bij de omzetting van de opleidingsinhoud naar eLearning modules, het opzetten van de vereiste infrastructuur om de cursus over het gehele land in te voeren en bij de opleiding van het Amref personeel om het programma efficiënt te beheren. De bijdrage van Accenture bestaat uit een financiële bijdrage van meer dan 3,5 miljoen Amerikaanse dollar waarvan 2,2 miljoen dollar in de vorm van een beurs van de Accenture Foundation en 1,3 miljoen dollar in de vorm van raadgevende diensten in natura en andere diensten van Accenture.