Made Blue

Made Blue, dat zich richt op schoon drinkwater wereldwijd, ging in november 2014 een partnerschap aan met Amref Flying Doctors.

De bijdrage van Made Blue gaat naar het programma 'Schoon water, gezonde Masai' in Kajiado, Kenia. Daar zorgt Amref Flying Doctors voor een betere toegang tot duurzaam schoon (drink)water en minder ziekten, veroorzaakt door vervuild water. Naast het aanleggen en vernieuwen van waterbronnen in dit district, traint Amref Flying Doctors vrijwilligers om hun dorpsgenoten bewust te maken over gezondheid, milieu en hygiëne. Met dit project krijgen ca. 50.000 mensen toegang tot veilig water en ongeveer 16.500 personen toegang tot sanitaire voorzieningen.

Over Made Blue

Made Blue spiegelt het drinkwaterverbruik van aangesloten merken en organisaties in Nederland met het duurzaam beschikbaar maken van drinkwater in ontwikkelingslanden: een liter voor een liter. Organisaties krijgen inzicht in hun watervoetafdruk, investeren in merkwaarde en dragen bij aan beschikbaarheid van drinkwater elders in de wereld. Made Blue biedt onderscheidend vermogen met positieve, meetbare impact, onafhankelijk geverifieerd. Made Blue is opgericht in samenwerking met Aqua for All en wordt ondersteund door Royal HaskoningDHV en PwC.

Onder meer Mövenpick, Quooker, HMSOost en Vebego hebben zich verbonden aan Made Blue en steunen daarmee ons water- en sanitatieprogramma in Kenia. .

Meer informatie over Made Blue.