Aandachtsgebieden

Amref Flying Doctors richt zich in haar werk op een aantal kernpunten, om zo maximaal effect te bereiken voor de gezondheid van jonge vrouwen in Afrika.

Door middel van ons programma voor herstelchirurgie verbetert Amref de levens van kinderen in Afrika met een hazenlip. Niets is zo hartverwarmend als de lach van een baby.

Amref Flying Doctors kiest ervoor om in gebieden te werken waar de afstand tot goede gezondheidszorg het grootst is, omdat daar de problemen veelal het grootst zijn.

Jaarlijks overlijden gemiddeld 162.000 zwangere vrouwen in Afrika. Amref Flying Doctors werkt aan oplossingen zoals het opleiden van verlos- en verpleegkundigen.

Samen met nomadische gemeenschappen werken we aan alternatieve rituelen voor meisjesbesnijdenis.

Amref Flying Doctors heeft ruime ervaring in Afrika met innovatief onderwijs op afstand, zoals eLearning en mLearning: leren via de mobiele telefoon. En dit is belangrijk. Want cijfers van de WHO...

In Sub-Sahara Afrika heeft twee van de vijf mensen geen toegang tot schoon drinkwater. Amref Flying Doctors pakt deze 'watercrisis' bij de basis aan.

Het tekort aan medisch personeel is de grootste bedreiging voor de gezondheid in Afrika. Daarom traint Amref Flying Doctors zorgverleners in 32 Afrikaanse landen.

Gezinsplanning is een belangrijk aandachtsgebied in ons werk. Vrouwen moeten hun eigen keuzes kunnen maken over hun lijf en leven.

Elke minuut sterft er een kind aan de gevolgen van malaria. Door het verspreiden van muskietennetten en het geven van voorlichting strijdt Amref Flying Doctors tegen deze ziekte.

In Sub-Sahara Afrika zijn 25,8 miljoen volwassenen besmet met hiv/aids. Amref werkt met lokale gemeenschappen om nieuwe infecties te voorkomen en de impact van hiv te verkleinen.