De medische vluchten van Amref Flying Doctors dreigen niet door te gaan, vanwege geldgebrek. U kunt dit voorkomen. Word daarom donateur!

Flying Doctors

Amref Flying Doctors kiest ervoor om in gebieden te werken waar de afstand tot goede gezondheidszorg het grootst is, omdat daar de problemen veelal het grootst zijn.

Amref is in 1957 opgericht als hulporganisatie die medische vluchten uitvoerde naar afgelegen gebieden in Afrika: de Flying Doctors. Ook tegenwoordig vinden dergelijke vluchten nog plaats, meer dan 150 per jaar. Er is een poule van 300 Afrikaanse specialisten, die samen 23 veel voorkomende specialismen vertegenwoordigen.

Kennis delen

In alle landen waar Amref Flying Doctors actief is, zijn gebieden die slecht toegankelijk zijn. Daar is nauwelijks goede medische zorg voor handen. Voor gecompliceerde zaken, zoals hersteloperaties bij leprapatiënten, oogoperaties, of operaties van fistels bij vrouwen na een zware bevalling, zijn er medische vluchten. Artsen en verpleegkundigen worden met een Amref-vliegtuig ter plaatse gebracht en voeren daar de operaties uit. De zorg is voor het grootste deel gericht op kwetsbare groepen, waaronder vrouwen, kinderen en gehandicapten. Tijdens de bezoeken trainen de specialisten de lokale medici, zodat de zorg door kan gaan - ook als de flying doctors weer vertrokken zijn.

Wat doet Amref?

  • We bieden medische en technische ondersteuning aan ziekenhuizen in afgelegen gebieden, verspreid over zeven landen in Oost-Afrika. Gemiddeld wordt een ziekenhuis 2 tot 6 keer per jaar bezocht.
  • We zorgen voor bijscholing van chirurgen en andere specialisten, gezondheidswerkers, verpleegkundigen en laboratoriumpersoneel.
  • We leveren directe patiëntenzorg.
  • We leveren materiaal voor operatiekamers en laboratoria.