In Afrika wordt 1 op de 1000 baby’s geboren met een hazenlip. Steun Amref Flying Doctors een geef die kinderen weer een lach. Word donateur!

Hazenlipoperaties

Door middel van ons programma voor herstelchirurgie verbetert Amref de levens van kinderen in Afrika met een hazenlip. Niets is zo hartverwarmend als de lach van een baby.

Een lachende baby is een gelukkige baby. Maar in Afrika, waar 1 op de 1.000 baby’s wordt geboren met een gespleten gehemelte, kan het onvermogen om te lachen voor een kind de dood betekenen.

Een baby met een gespleten lip die niet aan de moederborst kan zuigen, kan namelijk ondervoed raken, verzwakken en sterven als hij of zij niet goed wordt gevoed. Een gespleten gehemelte is een erfelijke aandoening die onder de dorpelingen bekend staat als “de vloek der voorvaderen”. Een kind dat opgroeit met dit aangeboren gebrek torst een zware last met zich mee, om nog maar te zwijgen van de verstoting en de eenzaamheid die het ‘anders’ zijn met zich meebrengt.

Amref-doktoren veranderen levens!

Dankzij de hulp van donateurs verbetert Amref Flying Doctors door middel van het programma voor herstelchirurgie in Afrika de levens van deze kinderen. En het zijn niet alleen kinderen met een gespleten gehemelte bij wie onze Afrikaanse doktoren levensveranderende hersteloperaties toepassen. Naast operaties aan het gespleten gehemelte zijn operaties aan ontsierende en pijnlijke vergroeiingen die ontstaan zijn door zware verbrandingen, polio of lepra en zelfs oorlogswonden de meest uitgevoerde herstellende chirurgische ingrepen.

Steun Amref Flying Doctors met het uitvoeren van hazenlip-operaties.

In Tanzania kookt bijvoorbeeld 99% van de gezinnen op open vuur. Als een kind in een vuur valt of zichzelf brandt aan een kokend hete vloeistof, krijgt het maar al te vaak niet de juiste medische verzorging. Dat resulteert in brandwonden die verminkende vergroeiingen veroorzaken. Onze doktoren krijgen kinderen te zien met handen en benen die op ongelukkige manieren in vaste posities zijn vergroeid. Sommige kinderen hebben ernstige brandwonden waardoor hun hoofd is vastgegroeid aan hun borst.

Lees bijvoorbeeld het verhaal van dr. Asrat Mengiste, chirurg in Amref’s herstelchirurgieprogramma, voor een persoonlijk verslag van het werk en de medische wonderen die hij en zijn team dagelijks verrichten.

Uw hulp is hard nodig

Zoals u in het verslag van dr. Asrat Mengiste kunt lezen, is de behoefte aan herstelchirurgie veel groter dan wij kunnen bieden. Als hij naar een afgelegen dorp vliegt, wordt hij vaak gedwongen een hartverscheurende keuze te maken welk kind geopereerd kan worden en welk kind moet wachten tot het volgende bezoek.

Onze Amref Flying Doctors willen geen “NEE” moeten zeggen tegen bezorgde ouders die niets liever willen dan dat hun kind weer een normaal leven kan leiden. Wij willen geen “NEE” moeten zeggen tegen het herstel van een kinderleven vanwege gebrek aan tijd, goed opgeleid medisch personeel of geld.