Innovate for life

Het Innovate for Life Fund ondersteunt Afrikaanse ondernemers in de gezondheidszorg door hen toegang te bieden tot kennis, netwerken en financiering.

Het Innovate for Life Fund heeft als doel om de kloof tussen Afrikaanse ondernemers en internationale investeerders te overbruggen. Want hoewel de gezondheidszorg in Afrika tot een van de sterkst groeiende sectoren behoort, zijn internationale investeerders tot op heden doorgaans terughoudend met investeringen in deze sector.

De Afrikaanse bevolking zal de komende jaren sterk groeien. Hierdoor zal ook de vraag naar gezondheidszorg toenemen. Innovatie is onmisbaar om deze vraag te kunnen opvangen. De huidige generatie Afrikaanse start-ups ontwikkelt hiervoor innovatieve technologische oplossingen, maar een gebrek aan kapitaal en netwerk staat substantiële groei doorgaans in de weg.

In een partnerschap met Grassroot Business Fund, een ervaren impact investeringsfonds, biedt het Innovate for Life Fund een op maat gemaakt Accelerator programma aan. In september 2017 werden zes kansrijke ondernemers geselecteerd om deel te nemen aan het programma. Zij kregen toegang tot de kennis van Amref met betrekking tot gezondheidszorg in Afrika, en tot hun uitgebreide lokale en internationale netwerk.

Ylann Schemm, directeur van de Elsevier Foundation en partner van het fonds: ‘Wij geloven sterk in de visie van Amref Flying Doctors en het creatieve potentieel van de Afrikaanse jeugd. Met onze langdurige inzet voor de verbetering van de mondiale gezondheid zien we dat het Innovate for Life Fund een echte kloof overbrugt - door lokale, technologische gezondheidsoplossingen voor en door Afrikanen te stimuleren.’

Meer informatie over Innovate for Life is beschikbaar op de Engelstalige website