Samen met dance4life en de ICCO Cooperation voert Amref Flying Doctors het programma The World Starts With Me uit in vier regio's van Ethiopie. Lees meer...

The World Starts With Me

Samen met dance4life en de ICCO Cooperation voert Amref dit programma uit in vier regio’s van Ethiopië. Het programma heeft als doel om jongeren in staat te stellen veilige keuzes te maken op het gebied van hun eigen seksualiteit en gezondheid en de bestaande gezondheidszorg beter aan te laten sluiten bij de behoeften van jongeren.

Jongeren krijgen seksuele voorlichting middels een computerprogramma genaamd ''The World Starts With Me”. Daarnaast worden gezondheidswerkers getraind in het geven van betere seksuele en reproductieve gezondheidszorg die aansluit bij de behoefte van jongeren.

Resultaten

  • We hebben 80 leraren op de Semera gezondheidsfaculteit in Afar getraind met het onderwijsprogramma.
  • Door dit programma leerden 7.468 jongeren te praten en te vragen over verliefdheid en seks. Inmiddels krijgen nu alle studenten op de universiteit dit onderwijs.
  • Studenten zijn beter geïnformeerd over (veilig) vrijen en meisjes leren ‘nee’ te zeggen als zij er nog niet klaar voor zijn. Als deze studenten later in de gezondheidszorg gaan werken, zullen zij ook beter jongeren hierover kunnen voorlichten.
  • Het onderwijsprogramma is nu onderdeel van het curriculum en blijft daardoor voortbestaan nu onze financiering ophoudt.

Project in het kort

Gebieden: Ethiopië, 4 regio’s: Addis Ababa, Oromiya, Afar en Amhara
Periode: 2013-2015
Financiering vanuit Amref in Nederland:
€ 465.680 voor de activiteiten van Amref Flying Doctors, totaal: €  1.953.714
Aandachtgebied:
Seksuele en reproductieve gezondheid en rechten
Gesteund door:
Nederlandse Ambassade in Addis Ababa