Amref Health Africa werkt in Afrika en wordt ondersteund vanuit Europa en Noord-Amerika.

Amref internationaal (Amref Health Africa)

Amref, sinds 2014 Amref Health Africa geheten, werkt in Afrika en wordt ondersteund vanuit Europa en Noord-Amerika. Ons internationale netwerk maakt ons succesvol: wij praten met mensen in de dorpen én de VN.

Een Afrikaanse organisatie

Amref is een Afrikaanse organisatie met een internationaal netwerk. Amref in Nederland, Amref Flying Doctors genaamd, is daar onderdeel van. De programma’s en projecten worden uitgevoerd vanuit de vestigingen in Ethiopië, Kenia, Oeganda, Tanzania, Senegal, Zambia, Zuid-Afrika en Zuid-Soedan. Het hoofdkantoor is gevestigd in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Hiermee staan we midden in de Afrikaanse maatschappij. De medewerkers – 97% is zelf Afrikaans – hebben zo een goed inzicht in de problemen én de oplossingen.

Amref in Europa en Noord-Amerika

Naast de kantoren in Afrika zijn er 13 Westerse partners in Europa en Noord-Amerika. Amref Flying Doctors in Nederland is daar een van. De organisaties houden zich bezig met fondsenwerving en de besteding van die fondsen. Daarnaast hebben zij de belangrijke taak om gezondheidszorg in Afrika op de publieke en politieke agenda te houden – in eigen land en internationaal. Zij vertegenwoordigen zo de Afrikaanse stem in het Westen. De Amref-organisaties in de geïndustrialiseerde landen zijn onafhankelijk, met een eigen bestuur en/of een Raad van Toezicht. Via het algemene internationale bestuur, met vertegenwoordigers van alle Afrikaanse en Westerse landenkantoren, zijn ze betrokken bij het vaststellen van het internationale beleid.

Van stamhoofd tot WHO

In de meer dan 50 jaar dat Amref in Afrika werkt, is de organisatie uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van de gezondheidszorg in dit continent. Dat is een enorm voordeel in ons dagelijks werk. We worden overal erkend om onze kennis en expertise. Daardoor zijn we net zo goed gesprekspartner van een stamhoofd en van een arts, als van de president van een land of de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Zo kunnen we ervoor zorgen dat een goede gezondheid in Afrika voor iedereen toegankelijk wordt.