Wandelen voor Water van Amref Flying Doctors is een jaarlijkse sponsortocht voor kinderen van groep 7 en 8. Met deze wandeling wordt geld opgehaald voor kinderen in ontwikkelingslanden.

Wandelen voor water

Wandelen voor Water is een jaarlijks terugkerend evenement voor kinderen uit groep 7 en 8. Elk jaar vindt het evenement plaats in de week van Wereldwaterdag op 20 maart.

 

In deze week wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor het tekort aan drinkwater en sanitaire voorzieningen in ontwikkelingslanden. Een kraan opendraaien waar drinkwater uit komt? Een wc in de buurt? Voor mensen in ontwikkelingslanden is dit niet zo vanzelfsprekend. Vaak moeten vrouwen en kinderen kilometers lopen voor ze bij een vervuilde bron of, als ze geluk hebben, een waterput een paar emmertjes water kunnen halen. En dat elke dag weer. Omdat toiletten vaak ontbreken, liggen ziektes op de loer.

Sponsorloop

Geef kinderen in ontwikkelingslanden een kans op een goede, gezonde toekomst en doe met uw school mee aan Wandelen voor Water. Tijdens dit evenement lopen kinderen in Nederland in de buurt van hun school met 6 liter water op hun rug 6 kilometer om te ervaren wat hun leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden door moeten maken. Het maakt ze ervan bewust dat schoon water, goede sanitaire voorzieningen én kennis over hygiëne – want ook daar ontbreekt het vaak aan – onmisbaar zijn voor een gezonde toekomst. Op een speelse, leuke manier. En: voor een goed doel. 

Geld voor water

Voor de wandeling laten de leerlingen zich sponsoren door familie en vrienden. Het opgehaalde bedrag komt ten goede aan het water- en sanitatieproject 'Schoon water, een zaak voor iedereen' van Amref Flying Doctors. Aqua for All, de co-financier van Wandelen voor Water, verhoogt elke euro die de leerlingen ophalen met 80 cent. 

Amref helpt scholen de sponsortocht te organiseren. Dat doen we onder meer met:

  • een gastles voor de kinderen over het gesponsorde project;
  • sponsorformulieren en flyers; 
  • nieuwsbrieven e.d. voor meer informatie voor de leerkrachten; 
  • aankleding in de vorm van vlaggetjeslijnen en posters om de wandeling aan te kondigen en achteraf de opbrengst bekend te maken;
  • plus… voor elk kind een unieke Wandelen voor Water-rugzak die ze mogen houden.

Aanmelden of meer informatie?

Wilt u bijdragen aan ons water- en sanitatieproject in Ethiopië? Doe dan mee aan Wandelen voor Water. Voor meer informatie belt u 071-579 3166 of mailt u wandelenvoorwater@amref.nl.

DOE MEE!

Landelijk evenement

Wandelen voor Water is een landelijk initiatief van stichting Aqua for All, Amref Flying Doctors, Simavi, ZOA en Akvo. Samen met de steun van watermaatschappijen, Rotary Clubs en kleinere stichtingen, doet Nederland echt iets voor schoon water in ontwikkelingslanden.